MALZEMELER
1 kilo patates
2 kaşık tereyağ
50 gram kaşar
3 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı havuç
1 çay bardağı sosis veye salam
3 salatalık turşusu
10 tane zeytin
Süslemek için;
Mayonez ve ketçap
HAZIRLANIŞI
Patatesler haşlanır kabukları soyulur,geniş bir tepside çatalla
ezilir. Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Sıcaklığı geçmeden
tereyağ ve kaşar rendesi eklenir karıştırılır. Servis için kaselere
alınır. üzerine arzuya göre ve evde bulunan malzemeye göre haşlanmış
bezelye havuç ve mısır karıştırılıp dökülür sonra minik minik doğranmış
salatalık, sosis ve zeytin de ilave edilir süslemek için üzerine mayonez
ve ketçap sıkılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder