Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Evde Kumpir

 

MALZEMELER


1 kilo patates
2 kaşık tereyağ
50 gram kaşar
3 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı havuç
1 çay bardağı sosis veye salam
3 salatalık turşusu
10 tane zeytin

Süslemek için;

Mayonez ve ketçap

HAZIRLANIŞI

Patatesler haşlanır kabukları soyulur,geniş bir tepside çatalla ezilir. Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Sıcaklığı geçmeden tereyağ ve kaşar rendesi eklenir karıştırılır. Servis için kaselere alınır. üzerine arzuya göre ve evde bulunan malzemeye göre haşlanmış bezelye havuç ve mısır karıştırılıp dökülür sonra minik minik doğranmış salatalık, sosis ve zeytin de ilave edilir süslemek için üzerine mayonez ve ketçap sıkılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder