Malzemeler
1 çay bardağı kırmızı mercimek,
3 yemek kaşığı pilavlık bulgur,
2 yemek kaşığı pirinç,
1 kuru soğan,
1 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
6 su bardağı su.
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı su,
Pulbiber,
Nane,
Tuz.
3 yemek kaşığı pilavlık bulgur,
2 yemek kaşığı pirinç,
1 kuru soğan,
1 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
6 su bardağı su.
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı su,
Pulbiber,
Nane,
Tuz.
HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranıp tencereye alınır. Üzerine sıvı yağ ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra mercimek, bulgur ve pirinç ilave edilip, karıştırılır.
Ardından su ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılır ve bakliyatlar yumuşayıncaya kadar pişirilip ocağın altı kapatılır. Sosu için, sos tavasının içerisine sıvı yağ ve un konulup kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ilave edilip biraz kavrulduktan sonra, 1 su bardağı su eklenip karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan sosun içerisine baharatlar atılıp karıştırılır ve ocaktan alınır.
Sos, çorbanın üzerine ilave edilip bir taşım kaynatılır ve ezogelin çorbası hazır hale getirilir.
Hazırlanan çorba sıcak olarak servis edilir.
Ardından su ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılır ve bakliyatlar yumuşayıncaya kadar pişirilip ocağın altı kapatılır. Sosu için, sos tavasının içerisine sıvı yağ ve un konulup kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ilave edilip biraz kavrulduktan sonra, 1 su bardağı su eklenip karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan sosun içerisine baharatlar atılıp karıştırılır ve ocaktan alınır.
Sos, çorbanın üzerine ilave edilip bir taşım kaynatılır ve ezogelin çorbası hazır hale getirilir.
Hazırlanan çorba sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder