Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Paça tarifi

MALZEMELERİ

10 adet paça
10 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sirke
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Paçalar parçalanıp üzerindeki kıllar ateş üzerinde tütsülenir. Tırnak aralarındaki deriler yarım santim kadar bıçakla oyularak çıkarılır ve paçanın üst kemiği satırla ikiye bölünür. Bol suya yatırılıp iyice temizlenir. Düdüklü tencerede 45-50 dakika pişirilir. Pişen paçalar dövülmüş sarımsaklı sirkeyle servis yapılır. Kırmızı biberli yağ kızdırılır. İstenirse paçalar kemiklerinden ayıklanıp kaselere konur. Suyu da süzülerek üzerlerine boşaltılır. Paça Tarifi hazır.    Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder