MALZEMELERİ
10 adet paça
10 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sirke
Kırmızı biber
10 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sirke
Kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Paçalar parçalanıp üzerindeki
kıllar ateş üzerinde tütsülenir. Tırnak aralarındaki deriler yarım
santim kadar bıçakla oyularak çıkarılır ve paçanın üst kemiği satırla
ikiye bölünür. Bol suya yatırılıp iyice temizlenir. Düdüklü tencerede
45-50 dakika pişirilir. Pişen
paçalar dövülmüş sarımsaklı sirkeyle servis yapılır. Kırmızı biberli
yağ kızdırılır. İstenirse paçalar kemiklerinden ayıklanıp kaselere
konur. Suyu da süzülerek üzerlerine boşaltılır. Paça Tarifi hazır.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder