Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Tas Kebabı


Malzemeler

Eti pişirmek için;
500 gram kuşbaşı et,
4 yemek kaşığı sıvı yağ. 

Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet soğan,
1 adet domates,
2 adet sivri biber,1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 diş sarımsak,
2 buçuk su bardağı sıcak su,
Tuz.

Üzeri için;

3 adet patates,
Sıvı yağ.

Tas Kebabı Yapılışı

Küp şeklinde doğranan kuşbaşı etler, düdüklü tencereye koyulur ve üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip kapağı kapatılır.
Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir (etler kendi suyunu salıp çekene kadar pişiyor).
Etler pişerken, yemeklik olarak doğranmış soğan ve biberler, 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kavrulur.
Üzerine sarımsak rendesi ve kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domates ilave edilip biraz kavrulur.
Salçaları ilave edip biraz kavurduktan sonra, üzerine sıcak su ve tuz eklenip, 4-5 dakika kaynatılır.
Kaynayan salçalı sosun içerisine, pişirilen etler ilave edilir ve tas kebabı 5 dakika daha bu şekilde pişirilir.
Patateslerin kabukları soyulup, yıkanır ve küp küp doğranır.
Kızgın sıvı yağ içerisine atılan patatesler, kızartılıp havlu kağıt üzerine çıkartılır (patatesleri kızartırken tuzlamayın).
Servis tabağına koyulan sulu etin üzerine, kızartılmış patateslerden koyulup, sıcak olarak servise sunulur.

Not; Hemen servis edecekseniz kızarmış patatesleri yemeğin içerisine ilave edip karıştırabilirsiniz.
Bu tarif ile 4-5 porsiyon elde ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder