Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

FIRINDA ÇUPRA

MALZEMELER
2 adet orta boy çupra balığı
3 adet orta boy patates
5-6 adet Biber
3 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe göre pulbiber
4 adet defne yaprağı

HAZIRLANIŞI

Yarım limon Patatesler soyulup yuvarlak olarak doğranır. Biberler bıçakla delinir. Soğanlar yine yuvarlak olarak kalın bi şekilde doğranır. Sarımsaklar minik minik doğranır. Zeytinyağı tuz kimyon pulbiber sarımsaklar karıştırılır. Temizlenmiş ve ortası yarılmış balığın içine ve her yerine zeytinyağlı karışım sürülür. Defne yaprağı ve dilimlenmiş limon arasına konulur. Tereyağından küçük parçalar alınıp arasına konulur. Tepsiye yağlı kağıt serilip patatesler soğanlar ve biberler dizilir. Üzerine hazırlanan balıklar koyulur. Balıkların üstüne çizikler atılır ve arasına tereyağından küçük parçalar konulur. 240 derecede 30 dk pişirilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder