Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Etli Kuru Fasulye

Malzemeler


6 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
5 su bardağı sıcak su,
300 gram kuşbaşı et,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Sıvı yağ,
Tuz.

HAZIRLANIŞI 

Haşlanmış kuru fasulyeniz yoksa 3 su bardağı kadar kuru fasulye yıkanıp düdüklü tencereye konulur.
Üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve yarım çay kaşığı karbonat atılır. (Karbonat bakliyatların çabuk haşlanmasına yardımcı olur.) 10- 15 dakika kaynatılıp kapağı açılır ve üzerine 1 su bardağı soğuk su eklenip biraz dinlendirilir. Dinlendikten sonra fasulyeler yeteri kadar yumuşamamışsa 5 dakika daha haşlanıp suyu süzdürülür. Tencere ocağa alınır ve boş olarak iyice ısıtılır. Kuşbaşı doğranan etler ısınan tencereye atılır ve yüksek ateşte rengi dönünceye kadar karıştırılır. Bu sayede etin fazla su salması engellenip, çabuk pişmesi ve yumuşak lokum gibi olması sağlanır. Etler saldığı suyu çektikten sonra üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve 1 dakika kadar kavrulur. Daha sonra rendelenen soğan ve yemeklik doğranan kırmızı biber ilave edilip kavrulur. Salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir. Suyu ve tuzu da ilave edildikten sonra etli kuru fasulye kaynamaya bırakılır. 10 dakika kadar pişirilip sonra ocağın altı kapatılır. (Fasulyelerin cinsine ve pişirilmişlik derecesine göre süre değişebilir.) Ocaktan alınan kuru fasulye yemeği biraz dinlendirildikten sonra sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder