Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Sulu Köfte

MALZEMELER

Köfte İçin;

200 gram kıyma
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yemeği için;

3 orta boy patates
1 orta boy soğan
1. 5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI

Bir kaba köfte malzemelerini koyup güzelce yoğuruyoruz. Buradaki önemli unsur harcı iyi yoğurmak. Yoksa pişerken dağılabilir :) Bir tepsinin dibini hafifçe unluyoruz. Cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp köftelerimizi yuvarlıyoruz. Tepsiye koyuyoruz. Unlamamızın amacı birbirine yapışmaması için. Sonra tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı da atıp kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra salçamızı da atıp kavuruyoruz. Kavururken salçaların üzerine toz kırmızı biberimizi serpiyoruz. (Yarım tatlı kaşığı ideal) Daha sonra küp küp doğradığımız patateslerimizi de tencereye ilave ediyoruz ve 5 dakika kavuruyoruz. Patateslerin üzerini 2-3 parmak geçene kadar sıcak su ilave ediyoruz. Yemek fokurdamaya başlayınca köftelerimizi teker teker içine ilave ediyoruz. Ve sıcak su koyup kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Yemek kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. 25-30 dakika boyunca pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder