MALZEMELER
Köfte İçin;
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yemeği için;
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
1. 5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Bir kaba köfte malzemelerini koyup güzelce yoğuruyoruz. Buradaki
önemli unsur harcı iyi yoğurmak. Yoksa pişerken dağılabilir :) Bir
tepsinin dibini hafifçe unluyoruz. Cevizden biraz daha küçük parçalar
koparıp köftelerimizi yuvarlıyoruz. Tepsiye koyuyoruz. Unlamamızın amacı
birbirine yapışmaması için. Sonra tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz,
yemeklik doğradığımız soğanlarımızı da atıp kavuruyoruz. Kavrulduktan
sonra salçamızı da atıp kavuruyoruz. Kavururken salçaların üzerine toz
kırmızı biberimizi serpiyoruz. (Yarım tatlı kaşığı ideal) Daha sonra küp
küp doğradığımız patateslerimizi de tencereye ilave ediyoruz ve 5
dakika kavuruyoruz. Patateslerin üzerini 2-3 parmak geçene kadar sıcak
su ilave ediyoruz. Yemek fokurdamaya başlayınca köftelerimizi teker
teker içine ilave ediyoruz. Ve sıcak su koyup kıvamını ayarlıyoruz.
Tuzunu serpiyoruz. Yemek kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. 25-30 dakika
boyunca pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder