MALZEMELER
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 buçuk çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Öncelikle maya ve şeker derin bir kaba alınır. Üzerine 1 su bardağı
ılık su eklenir biraz karıştırılır. Bir kaç dk karışımın köpürmesi
beklenir. Daha sonra bir bardak daha ılık su eklenir üstüne 3 su bardağı
un konur ve 1 buçuk çay kaşığı tuz serpilir. Hamur yoğrulmaya başlanır.
Geri kalan bir su bardağı un da yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur.
Cıvık bir hamur olacak endişelenmeyin:) üzeri bir bezle örtülerek 20 dk
mayalanması beklenir. Mayası gelen hamurdan eller yağlanarak ceviz
büyüklüğünde parçalar alınır ve hafif hafif çekiştirerek genişletilir.
(çay tabağı kadar genişlik yeterli) kızgın yağa atılıp ters düz edilerek
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder