Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Yalancı Baklava

Malzemeler

Baklava Hamuru İçin

1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
3 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket  kabartma tozu
Çok az tuz
Alabildiği kadar un

İçine koymak için 1 kg Ceviz

Üzerine dökmek  için yarım kilo (500 gr) tereyağı (isterseni margarin de kullanabilirsiniz, ama tereyağını tavsiye ederim)

Baklavanın Şerbeti İçin

2 kilo şeker ( Çok tatlı sevmezseniz 1,5 kilo yapabilirsiniz)
Su (Şekeri tencereye koyun, suyun miktarı şekerin üzerine 2 parmak geçecek kadar olsun)
İyice kaynatın

HAZIRLANIŞI


Tüm malzemeleri güzelce yoğurun Kulak memesi kıvamına geldiğinde, cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Yaklaşık 50-60 tane yuvarlak bezeniz olacak. Her bir bezeyi, önce nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğüne gelene kadar tek tek açın. İlk bezeyi açtığınızda üzerine bolca nişasta döküp iyice yayın. Kenara koyun. İkinci bezeyi de tabak büyüklüğünde açın, ilk beze üzerine koyun, üzerine nişasta dökün. 10 tane beze olana kadar bu şekilde üstüste koyun. 10 tane beze olduğunda, açma tezgahınızda hepsini birden önce merdane ile büyütmeye başlayın. Biraz büyüdükten sonra oklava ile inceltmeye devam edin. İnceltebildiğiniz kadar büyütün. Açtığınız bu 10 yufkayı tepsinize koyun, kenarlardan sarkanları bıçakla kesin. Kestiğiniz parçaları içine serpebilirsiniz. Koyduğunuz 10 yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpin. (Her 10 yufka arasına ceviz serpilecek, ona göre bölerek cevizinizi koyabilirsiniz) Bu işlemi 10’ar 10’ar bezeler bitene kadar yapmaya devam edin. En son yufkaları da serdikten sonra, baklavanızı güzelce dilimleyin. Tereyağını ocakta eritin. Tepsinin üzerine eşit olarak dökün. Sonra 170 dereceye ısıtılmış fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin. İçinin hamur kalmaması için kürdanla kontrol edin. Şerbeti istediğiniz zaman dökebilirsiniz. Şerbeti dökerken, birinin sıcak birinin soğuk olması önemli.
Yufkaları açması biraz zahmetli görünüyor ama, baklavanızı yiyenlerin yüzündeki ifadeyi görünce herşeye değecektir. :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder