Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Baklava Yufkasından Peynirli Börek(Çıtır börek)

Malzemeler


Baklavalık yufka ( benim 24 adet yufka vardı elimde )
300 gr peynir (kaşar ve beyaz peynir karışık olabilir)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta akı (yumurta akı peynirin akmasını engelleyecek)

HAZIRLANIŞI

Peyniri bir kaba alarak yumurta akı ile yoğurun. Yağı ve sütü bir kapta karıştırın. Baklavalık yufkayı tezgahınıza serin. Üzerine yağ süt karışımından sürün. Yufkanın her yerine sürmeniz önemli ama çok ıslak olmasın. Baklavalık yufka çok ince olduğu için çok ıslanırsa tezgaha yapışır. İkinci kat yufkayı serin ve yağ süt karışımından sürün. Üçüncü kat yufkayı serin ve yağ süt karışımından sürün.
Dördüncü kat yufkayı serin, üzerine yağ süt sürün sonra iç malzeme olan peyniri uzun kenar boyunca koyun. Yufkanızı rulo yapın ve istediğiniz boyutlarda 4-5 parçaya bölün. Tepsiye aldığınız böreklerin üzerine tereyağ ve sıvıyağı karıştırarak sürün. 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
Çıtır çıtır böreğiniz afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder