Yemek Ustası
Her Çeşit Yemek
Binlerce Seçenek.

Mercimek Köftesi


MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek ( 1 litre suda haşlanacak)
2 su bardağı ince bulgur (bulguru haşlamaya gerek yok)
6-7  yeşil soğan
1 demet maydanoz
2 orta boy kuru soğan
Tuz, karabiber
1 çay bardağı kadar zeytinyağı (ben göz kararı koyuyorum)
3 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi (ekşilik zevkinize göre daha az veya daha çok da olabilir)
Bir tutam pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay bardağı sıcak su
Bir tutam sevgi :-)

HAZIRLANIŞI

Mercimeklerinizi 1 litre suyun içinde haşlayın. Yaklaşık 25 dakika. Suyunu tamamen çekmeden ocaktan alın. Mercimeklerin yumuşaması bu aşamada yeterli. 2 su bardağı bulguru yoğurma kabına alın. Hafif sulu mercimeği de yoğurma kabına koyun. Bir kaşık yardımı ile karıştırın. Kabınızın üstünü alüminyum folyo ile kapatın ve 45-60 dakika civarı bu şekilde bekletin. Soğanlarınızı yemeklik doğrayıp zeytinyağında ölene kadar kavurun. Soğanlar pişince salçayı ekleyin. Salça da kavrulunca karabiber, kırmızı biberi ekleyin. 2 çay bardağı sıcak suyu ekleyip 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tavadaki soğanlarımızı bulgur ve mercimeğinizin bulunduğu kaba ekleyin. Kabın içindeki malzemeleri karıştırın. Alüminyum folyoyu tekrar kapatın. Yeşil soğanları ve maydanozları küçük küçük doğrayın. Karışımınıza ekleyin. 2 tatlı kaşığı tuz ve nar ekşisi ekleyin. (Tuzunu kendi damak tadınıza ayarlamanızı tavsiye ederim) Karışımı iyice yoğurun. Dilediğiniz gibi şekillendirerek servis tabağına alın. Ben yuvarlak olarak şekillendirdim. Bu malzemelerden yaklaşık 50 tane orta boy köfte çıktı.    Ellerinize sağlık :) Hepimize afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder